Turer admin februar 1, 2023
TURER MED  SJØBLOMSTEN

Finn eventyret ditt

SJØBLOMSTEN vil fra våren 2023 ha sin faste havn i Nyksund. men, vi kan også noen ganger tilby fisketurer fra andre steder i Vesterålen. Under Verdensmesterskapet i Havfiske vil vi også ha turer fra Svolvær.

Typiske utgangs-havner i Vesterålen; Nyksund, Myre, Stø, Klo, Sortland

Kort fisketur til Øksnes

Fisketuren kan være i Prestfjorden, Gåsøya, Nyksund, Stø området avhengig av vær og fiskeinnsig og vil totalt være på rundt 3-4 timer.

   3-4 t         

Kort fisketur til Sortland

Fisketuren kan være i  Sortlandssundet,  Gavelfjord området avhengig av vær og fiskeinnsig og vil totalt være på rundt 3-4 timer.

   3-4 t         

Heldags fisketur til Øksnes

Fisketuren kan være i Prestfjorden, Gåsøya, Nyksund, Stø, Langenes, Skogsøyaområdet avhengig av vær og fiskeinnsig og vil totalt være på rundt 6-8 timer.

   4-6 t         

Historisk Cruise til Vestbygda i Øksnes

Historisk heldags cruise Nyksund/Myre til Skipnes og tilbake. Seilasen tar oss mellom et utall av øyer og skjær, sund og fjordarmer i den vakre naturen i Øksnes-Vestbygd med fiskerbonde småbruk og fiskevær. Stopp i det historiske fiskeværet Skipnes for lunsj/middag. Totalt tid ca. 8 timer

   7-8 t         

Historisk Cruise til Øksnes Breistrand

Historisk cruise Nyksund/Myre til Breistrand/Øksnes og tilbake. Seilasen tar oss gjennom deler av Prestfjorden til Øksnes.  I Øksnes går passasjerene på land. Her vil man kunne se den gamle Øksnes-kirka som ble bygd i 1703 med tømmer fra 1500-tallet. Etter det går man en grusvei som slynger se mellom små trær og husklynger i ca. to kilometer til mann ender opp i det gamle, tradisjonelle fiskeværet Breistrand som har ander og hus tilbake til 1700 tallet. På Breistrand venter «Sjøblomsten» og vi nyter en medbragt lunsj før vi går tilbake til utgangspunktene. Totaltid; fra Nyksund ca. 4,5 timer , fra Myre ca. 3,5 timer

   4-5 t         

Sel- og Fuglesafari

Like utenfor Stø ligger øya Anda. Her hekker store mengder sjøfugl. Vi kommer tett på de bratte fuglefjellene med blant andre lundefugl, alke, lomvi, teist, skarv og krykkjer. På turene går vi også innom skjærene hvor selkoloniene holder til og havørna sjelden er langt unna.

   3-4 t